Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2011 21:57 - Баница със сирене-гордостта на Българската индустрия
Автор: bairaktarov73 Категория: Други   
Прочетен: 2268 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.02.2011 22:02


Бай Стамат,мой комшия и доскорошен полицай,след като се пенсионира и взе няколко пълни фуражки с пари като обезщетение,реши да започне собствен бизнес.
Мисли,мисли с какво да се захване и изведнъж му просветна,че в махалата нямаме баничарница.
Запретна той ръкави,отвори фирма,набави си информация,чрез интернет как се правят банички,като за целта ходеше всеки ден при тотаджийката Маруся,защото тя имаше компютър в тото-пункта и знаеше как се сърфира в мрежата.
Постегна си с подръчни средства гаража изби една врата към съседно помещение.Сложи алуминиева дограма ,ама от онази хубавата-петкамерната,немски профил,Даваха я много евтино на промоция заради кризата.
Намери си и хубава фурна втора употреба почти без пари от безплатните обяви.
Захвърли Бай Стамат фуражката,облече бялата престилка и стана майстор баничар.
Първоначално започна да работи с голямо желание и хъс,но бизнесът му нещо не подтръгна и тъкмо се беше отчаял,срещна един бивш колега.Заприказваха се и Стамат започна да му се оплаква:
-Прокопеее,лоша работа. Вложих всичките си пари,а нещата хич не вървят.
Прокоп го изгледа сериозно от глава до пети и каза: 
-Я се погледни какъв мъж си,канара,а си се отчаял!Българския старшина никога не се предава!Направил си най-трудното,а си готов да се откажеш.Ще ти кажа какво да правиш.
Трябва ти реклама!!!
Помниш ли имахме един колега,Тренчо се казваше?
-Да ,и какво  общо има той?!
-Ами как какво?Направили го премиер.И собствена рекламна агенция има,ГЕРБ се казва.Носят се слухове,че наскоро купил още една голяма рекламна агенция от онзи австралиеца Мърдок.
-А ,не!Усещам накъде биеш Прокопе,ама да знаеш,пари за реклама аз нямам.
-Чакай,чакай туй не е обикновенна реклама!Не само продажбите ти ще скочат главоломно,ами и няма вече никои да те пипа,след като си избрал тази рекламна агенция.Нито  данъчни,нито ДАНС,нито ХЕИ.....,спокоиствие братле.
Трябва да избереш само най-добрия пакет-откриване на баничарницата лично от премиера ,накуп с всичките министри.По скъпичък е, ама инвестицията се възвръща хилядократно,а пък и нали Тренчо ни е бивш колега може и отбив в цената да направи.
Замисли се Стамат и си каза,че Прокоп е прав.
Свърза се с Тренчо и уговориха,дата и час на откриването на баничарницата.
Доиде уречения ден.От рано сутринта баничарницата на Стамат се напълни с камери и журналисти.Към обяд се появи самият Тренчо с цяла свита министри и още толкова журналисти,които вървяха като палета след него и му се подмазваха.
Камерите засвяткаха,премиерът преряза лентата и всички захапаха по една баничка, за рекламата.
Не щеш ли от другата страна на океана,в Лос Анджелис,холивудската знаменитост Анджелина Джоли както си прещракваше каналите на БУЛСАТА изведнъж видя земеделския министър да обеснява пред камерите ,че баничките са от истинско родно и качествено брашно правени.В момента в които той започна мляскайки да нагъва мазна баничка и с пълни уста и издути червендалести бузи да се опитва да каже нещо от сорта страхотнУ,на Джоли и потекоха лигите.Не се стърпя взе първият самолет и хоп при бай Стамат.
И като се започна,като надушиха тия холивудски звезди евтини и вкусни банички изразът "при бай Стамат" стана култов за световния елит.
Така българската баничка със сирене,а когато няма и с извара,стана гордостта на българската индустрия,а бай Стамат национален герой.
Изводът:
-Ако искате да успеете изберете подходящата рекламна агенция!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bairaktarov73
Категория: Други
Прочетен: 75705
Постинги: 41
Коментари: 29
Гласове: 110
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930