Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2011 16:25 - Отстъпи ли интелекта на чалгата и милиционерщината или просто избяга
Автор: bairaktarov73 Категория: Други   
Прочетен: 1080 Коментари: 1 Гласове:
1



 Чудя се,как се случи така, че осмивания старшина Иванов от милиционерските вицове от живково време се превърна в идол за българското общество.
Такава девалвация в интелекта на българския народ не е имало никога.
Старшина Иванов,макар и вече да е комисар или пък генерал е навсякъде-в министерския съвет,в парламента,ръководи агенции,той управлява държавата.
Всъщност след 1944 година до сега нас винаги са ни "ръководили" милиционери.
Милиционери и спортисти управляват България,те държат бизнеса,те ръководят мафиятa.Интелигенция,учени,хора на изкуството,инженери са изтикани встрани вследствие на което огромна част от тях вече не живеят в България,намерили са реализация в чужда държава и най-тъжното е, че за разлика от детегледачките и берачите на ягоди те не смятат  да се връщат тук.Градят кариерата си в страни които ги ценят,уреждат живота на децата си другаде.
  Колкото повече девалвира интелекта на българския народ,толкова по зле ще става България.Елитът ни няма умствен потенциал да ръководи страната и държавата.Какъвто народа ,такива и управниците.Този елит които можеше да възроди България след краха на "социализма",беше и продължава да бъде прокуждан.Всяка една година управление на хора със нисък умствен потенциал носи щети за десетилетия напред.
За да излезнем от кризата-финансова,политическа,икономическа,културна в която се намираме, е нужно да се повиши интелекта на българския народ,защото виждаме какво стана през последните 20 години чалгата заля не само музиката,а всичко и политиката и въобще ние сме вече едно чалга общество,културата и моралът почти липсват.
За целта,науката,образованието и културата трябва да станат приоритет и държавата трябва да започне да инвестира много пари в тези сфери.
Нужни са ни учени ,инженери,които да задвижат колелото на икономиката и хора на изкуството,които да подържат духът на българския народ.
.Знаем как Южна Корея от бедна азиатска държава се превърна в една от най-развитите държави в света,бяха инвестирани милиарди в образованието.
В противен случай,ако продължаваме да наливаме пари само за полицейски произвол и подслушване,което аз наричам милиционерщина,ще се чудим защо хората бягат от "данъчния рай"(както се изрази баш милиционерът на републиката) наречен България и предпочитат да отиват във "фалирала"(пак негови думи) Гърция.



Гласувай:
1



Следващ постинг

1. therainss - Старшина Цветанов :)
01.01.2011 16:27
:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bairaktarov73
Категория: Други
Прочетен: 75544
Постинги: 41
Коментари: 29
Гласове: 110
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031